מיכאל

רשימת שמות משפחה

עיינתי ברשימת שמות המשפחה הרלבנטיים ולא מצאתי שם שם המשפחה של סבתא שלי שאמור להיות ממקור ספרדי (הדורות הגיעו לבלרוס מספרד דרך בולגריה, לפי אגדות משפחתיות). אין בידי מסמך כלשהוא עם מילה "ספרד". השאלה היא האם אוכל לזכות באזרחות הספרדית רק על סמך שם המשפחה שניתן להסבירו כממקור ספרדי אך אינו ברשימה? בתודה, מיכאל.

עו"ד צבי קן-תור

מיכאל שלום, כרגע אין מספיק מידע למתן תשובה. הימצאות או היעדרות שם משפח מן הרשימה אינו חזות הכל. מומלץ להתחיל באיסוף מידע כולל תיאור כרונולוגי משיחזור בע"פ, עדויות, מסמכים תומכים בשפת לדינו אם יש וכו'. רק לאחר מכן ניתן יהיה להעריך את הסיכויים.