רן

אזרחות פורטוגלית אם לאחד ההורים יש

היי, עקב החוק החדש אבא שלי הגיש בקשה לדרכון פורטוגלי שאושרה, והוא צריך לקבל בקרוב את הדרכון. רציתי לשאול מה זה אומר לגביי ולגבי אחי, אנחנו מעל גיל 18 – מה התהליך במקרה הזה? האם אנחנו מקבלים באופן אוטומטי או שיש איזשהו תהליך שצריך לעשות? אם יש תהליך, מה בדיוק הפרוצדורה? תודה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד אדם ידיד

רן שלום, שעה שאתה ואחיך בגירים, העובדה שאביך הפך לאזרח מקנה לכם רק את שני הדברים הללו: א. אגרה מופחתת בקהילה היהודית- 250 יורו כל אחד, במקום 500. ב. וודאות גבוהה יותר להצלחת ההליך. הליך ההתאזרחות הוא אישי ועל כן עצם ההתאזרחות של אביך אינה מעלה או מורידה בעבור הרשויות הפורטוגליות. התשובה כמובן שונה כאשר מדובר על קטנים. בהצלחה.