אביתר

סיכויים להקמת עסק נוסף לאחר שעסק ראשון פורק

האם כאשר חברה מפורקת בהוראת בית משפט יש אות קלון על בעל החברה כלומר יהיה לי קשה לפתוח עסק חדש?

עו"ד גונן בן יצחק

אביתר שלום רב ראשית, חשוב להבין באילו נסיבות פורק העסק, אם כי ניתן להניח על פניו שבית המשפט הורה על פירוק העסק בשל מצב של חדלות פירעון של העסק) המכונה בפי כל פשיטת רגל(של העסק) , כלומר מצב בו העסק אינו יכול לעמוד בהתחייבויות שלו ועל פי בקשת נושיו בית המשפט מורה על פירוק העסק, וככל שנותרו לו נכסים או משאבים, הם מחולקים בין הנושים. עוד יש לזכור עיקרון חשוב במשפט והוא הישות המשפטית הנפרדת. אם העסק המדובר הוא חברה בעירבון מוגבל, ויש להניח שכך המצב, הרי שהחברה הינה ישות משפטית בפני עצמה והבעלים של החברה לא בהכרח מגיע לחדלות פירעון כאשר החברה חווה זאת אלא אם כן הוא ערב אישית לחובות. במקרה כזה אין מניעה שייפתח עסק אחר בתקווה שלקחי קריסת העסק הראשון נלמדו. בברכה גונן בן יצחק, עוײד גונן בן יצחק, עוײד