עמיר

הפעלת עסק בנכס שאין לו עדיין אישור ממנהל מקרקעי ישראל

אני רוצה להתחיל את העסק שלי בתוך מבנה שאין עליו אישור של מינהל מקרקעי ישראל בעל הנכס נמצא מחכה לאישור מהמינהל האם העסק שלי יכול להסתבך או להיפגע באיזשהוא אופן אם אני אשכיר את הנכס למרות שאין עליו אישורים?

עו"ד גונן בן יצחק

עמיר שלום רב! ראשית - אני מניף מול פניך תמרור עצור ענקי!!!! ממליץ לך מאוד לחשוב עשר פעמים לפני שאתה פותח עסק בתוך מבנה שאין עליו אישור. הצרות יכולות לנחות ממספר כיוונים ובין היתר (אך לא רק): המועצה /עירייה/רשות מקומית תוציא צו סגירה מנהלי לקוחות שחלילה ייפגעו בעסק ייתבעו אותך בין היתר בשל עוולת הפרת חובה חקוקה המקום עלול להיהרס על ידי המנהל אם הוא מבנה לא חוקי. חבל מאוד על הכסף והמאמץ שתשקיע בעסק שעלול כל רגע להיסגר או להיגרר להליכים משפטיים. מצא מקום ברישיון - לא חסרים כאלה. בהצלחה גונן בן יצחק, עו"ד