א

האם ניתן להמתין לפסק דין בערעור או שיש חובה מיידית לפנות לקרן

במהלך הליך שנפתח בגין טענת הקרן להתיישנות , חזרה בה הקרן מטענת ההתיישנות ושלחה לעמית טפסי תביעה לפנסיית נכות, באותו ההליך נטען מטעם העמית (התובע) בנוסף כי יש לשלול את סמכות קרן הפנסיה להחליט בדבר זכאות התובע לק. נכות מאחר וזו פעלה בזדון כנגד התובע על מנת לשלול ממנו זכויותיו. בפסק הדין צויין שהסמכות לקבוע את הזכאות ושיעורה נתונה בידי הקרן, וכי אין לדון בעניין הזכאות טרם שנושא זה לובן ע"י הקרן !! לא צויין בו מתי על התובע לפנות לקרן למימוש זכויותיו. שאלתי היא: על פסק זה הוגש ערעור לפיו בגין מעשיי מעילה ומרמה שביצעה הקרן אין לאפשר לקרן סמכות להחליט בעניינו של התובע. האם בנתונים הללו , יש חובה לפנות מיידית לקרן מיידית למימוש הזכויות? או שניתן להמתין קודם לתוצאות הערעור שייקבעו האם סמכות הקרן אכן נתונה בידייה או לא?

עו"ד שי ורד

שלום רב, אין ברשותי את תקנון הקרן ומסמכים נוספים כדי להשיב לשאלה האם קיימת חובה לפנייה מיידית לקרן. יחד עם זאת, אם תיעשה פנייה לקרן למתן החלטה, זה מן הסתם עלול לייתר את הערעור שמלכתחילה מבוקש בו להגיע להחלטה שלקרן אין סמכות לדון בעניין, כי יהיה ניתן לומר שהפנייה לקרן בשלב זה מלמדת על הענקת סמכות או לפחות על הסכמה בדבר סמכותה. אם בכל זאת יוחלט על פנייה לקרן לקביעת הזכאות, חשוב לציין בפנייה שעצם הפנייה לקביעת הזכאות נעשית מבלי להכיר בסמכות הקרן. בהצלחה,

א

מבחינת החובה לפנייה מיידית לקרן: אוסיף כי הייתה מחלוקת לגבי תק' ההתיישנות הנקובה בתקנון, אלא שבמהלך ההליך המשפטי הקרן קבעה כי בגלל שבמועד התיישנותה של תביעת התובע על פי תקנון הקרן, התובע לא היה מסוגל לדאוג לענייניו חל החריג לחוק ההתיישנות (הוא סעיף 11 לחוק ההתיישנות) והקרן צרפה טופס תביעה לפנסיית נכות. האם ההבהרות שהוספתי משנות מתשובתך לגבי חובת הפנייה המיידית לקרן? תודה רבה על העזרה

עו"ד שי ורד

על פניו, לא. אולם, וזה החשוב, אינני יודע מהן הוראות הקרן לגבי המועד להגשת בדיקת הזכאות, והאם ישנן הוראות המתייחסות לשיהוי או לא (עיכוב בדרישה), בתוך תקופת ההתיישנות. כמו-כן, אינני יודע האם הוראות התקנון מתייחסות לביצוע תשלום רטרואקטיבי. אני חושב שכדי לקבל תשובות ספציפיות מדויקות, עליך לפנות לעו"ד, רצוי כזה שתחום התמחותו הוא ביטוח לאומי/תביעות נזקי גוף ולאחר שיקרא את החומר, יוכל לסייע לך. בהצלחה

א

מספיק על מנת לישון טוב בלילה - האם הגשת בקשה לעיכוב ביצוע פסק דין (בעניין סמכות הקרן לקבוע בדבר הזכאות לק. נכות) עושה שכל ונראת כפיתרון בטוח? תודה על העזרה

מנהל הפורום

שלום רב, אני מציע לך בראש ובראשונה לדבוק בעו"ד שמטפל בעניינך ולחדול מלחפש אחר עצות רבות, כי אתה רק תתבלבל מזה. אתה תמצא מספר כפול או משולש של עצות ממספר המייעצים. לגופו של עניין, בקשה שכזו אכן עושה שכל. בקשר לסיפא של שאלתך, הרי שעולם המשפט הוא לא ודאי. בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ייצוג בבית משפט – ליטיגציה מסחרית-אזרחית