א

מה הוא תיק מוצגים ומתי המועד להגשתו וההבדל בינו לבין אסמכתאות משפטיות

שלום רב, הרקע: בהליך לאחר הגשת כ. הערעור (ומבלי שקרה דבר בתיק) הפעולה הבאה הייתה שהרשם הוציא הנחיות לגבי מועד הגשת סיכומים ולגבי מועד דיון בפני מותב, לשם השלמת טיעונים בעל פה. בחלק ההוראות בדבר הגשת הסיכומים הוא הורה כי: תיק המוצגים שצד מעוניין להסתמך עליו בדיון יוגש ב-X עותקים. וכי ע"מ להקל על הצדדים מוצגים שהוגשו במסגרת הודעת הערעור או בסיכומי המערער לא יצורפו בשנית. וכי כמו כן אסמכתאות משפטיות יוגשו על דרך רשימה בלבד. השאלה: 1) מה הוא תיק מוצגים? והאם לאור ההוראות שלעיל ניתן להגיש תיק מוצגים לאחר הגשת הסיכום ולפני מועד התקיימות דיון להשלמת טיעונים בעל פה? 2) מה הכוונה שאסמכתאות משפטיות יוגשו על דרך רשימה בלבד, למה זה מתייחס? מה ההבדל בין תיק מוצגים לבין אסמכתאות משפטיות? המון תודה על העזרה

עו"ד שי ורד

שלום, 1. תיק מוצגים הוא אסופה של כל המסמכים המהווים ראיות בתיק, שמבקשים להסתמך עליהם בטיעון בפני בית המשפט. ניתן להגיש אותו לכל המאוחר במועד שקבע הרשם, כלומר ניתן להגיש גם לפני כן. 2. אסמכתאות משפטיות הם פסקי דין או מאמרים משפטיים או ספרות משפטית, והכוונה היא שאפשר רק לכתוב את השם של הפסק דין/מאמר/ספר ולציין את המראה מקום שלו, ולא צריך לצרף את הפסק דין או את המאמר. בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ייצוג בבית משפט – ליטיגציה מסחרית-אזרחית