דוד

תביעה נגד יורדת מהארץ

בתי קיבלה זימון לתביעה על אירוע שקרה לפני 4 שנים. לפני שנתיים היא עזבה את הארץ ולא חיה פה. לא ידוע לנו בינתיים מתי היא תגיע לארץ לביקור בזמן הקרוב. מה יקרה עם התביעה?

עו"ד שי ורד

דוד שלום רב, קיים צורך בפרטים רבים נוספים כדי להשיב לשאלתך במדויק, ואני בכל מקרה מציע לך להתייעץ עם עו"ד לגבי המקרה הספציפי, אך אשתדל בהתחשב בנסיבות להשיב לך בקצרה. כדי לדעת אם התביעה התיישנה, יש צורך לדעת מהו סוג האירוע. לרוב, תקופת ההתיישנות להגשת תביעה היא 7 שנים מן היום שנולדה עילת התביעה, אך יש לזה חריגים ולעתים תקופת ההתיישנות יכולה גם להיות רק 3 שנים (כמו, למשל, תביעות לתגמולי ביטוח לפי חוק חוזה ביטוח). לגבי התביעה, היא יכולה להתברר גם אם בתך בחו"ל ובתנאי שכתב התביעה הומצא כדין. גם כאן, לא מסרת נתונים, אולם אם אתה מורשה מטעם בתך לקבל עבורה מסמכים, אז יראו את מסירת כתב התביעה אצלך, כאילו בתך קיבלה אותו. אחרת, יהיה אפשר לטעון שלא הייתה המצאה, ואז התובע/ת יאלצו לבקש להמציא את התביעה לבתך אל מחוץ לגבולות ישראל. אם וככל והתיק יתקדם ויהיה צורך בשמיעת ראיות, בתך תצטרך להתייצב לחקירה על תצהירה, אולם בהתחשב עם העובדה שהיא מתגוררת בחו"ל, היא תוכל להגיש בקשה שחקירתה תיעשה באמצעות שיחת וידאו, ככל שתהיה לה סיבה מוצדקת שלא לשוב ארצה לצרכי המשפט בלבד, ומאחר והיא במעמד של נתבעת, ולא של תובעת, יתכן שבית המשפט יקבל את בקשתה. בהצלחה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ייצוג בבית משפט – ליטיגציה מסחרית-אזרחית