גיל

השקעת כספים בהקמת חברה

שלום רב, אני תכניתן והיה לי רעיון לתוכנה כלשהי. חבר שלי ואני הקמנו חברה והחבר השקיע כסף והתחייב להשקיע עוד כסף בהמשך ועכשיו הוא התחרט ולא מוכן להשקיע עוד כסף, ואני תקוע עכשיו. מה אני יכול לעשות במצב הזה? תדה.

עו"ד שי ורד

גיל שלום רב, כדי לתת מענה מדויק יש לקרוא את ההסכם שביניכם, שאמור, לפחות בחלקו, להתייחס לשאלה ששאלת. בהסכמי השקעה, קבועים מנגנונים שונים שמסדירים את הסוגיה זו, כמו למשל, דילול מניות, או חיוב של בעל מניות להוסיף ולהשקיע מהונו הפרטי, בין אם בדרך של השקעה או בין אם בדרך של הלוואת בעלים. מכל מקום, אתה צריך להחליט אם אתה רוצה לחייב את החבר שלך להשקיע את הכספים שהתחייב להשקיע, ואם כן, אז עליך להגיש תביעה ולדרוש סעד של אכיפה, או שבאפשרותך לדרוש רק פיצוי כספי בגין הפרתו את ההסכם שביניכם (הדבר אפשרי גם אם ההסכם שביניכם הוא בע"פ, רק קיים קושי ראייתי כשאין הסכם בכתב). בהצלחה,.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ייצוג בבית משפט – ליטיגציה מסחרית-אזרחית