אנונימית

העונש על הגשת תלונה שקרית במשטרה

שלום אם מתברר במשטרה שהתלונה שהגשתי היא תלונה שקרית האם אני צפויה לקבל עונש / קנס?

item.Author מנהל הפורום עו"ד פנינה יחזקאל כחלון

אנונימית יקרה! חשוב לי לציין כי תלונת שווא הינה אקט אלים אשר פוגעת באדם חף מפשע ובחברה כולה. כמו כן, אדם המגיש תלונת שווא עושה שימוש לרעה בכספי ציבור שזה כשלעצמו חמור ובלתי מוסרי בעליל. לעניות דעתי צריכה להיות אפס סובלנות כלפי תלונות שווא ואנו בוועדה פועלים על מנת למגר תופעה זו וממליצים להחמיר את הענישה ולראות אדם אשר נפגע מתלונת כזב כנפגע עבירה על כל המשתמע. בחוק העונשין קיימת ענישה בגין הגשת תלונת שווא ואף קיימים פסקי דין המחייבים מתלונני שווא בפיצוי הנילון.