משה

את מי ניתן לתבוע על מעצר בגין תלונת שווא?

הוגשה נגדי תלונת שווא בסוף 2010. בעקבות התלונה נעצרתי ליממה וילדי הורחקו ממני לחודשיים. המעצר לא רק שהרס את סיכויי המשמורת שלי, אלא גם גרם לי לטראומה שאני חווה עד היום. האם עלי לתבוע את משטרת ישראל, או מי שהגישה את תלונת השווא? האם מדובר בתביעה פלילית או אזרחית?

item.Author מנהל הפורום עו"ד פנינה יחזקאל כחלון

שלום משה . מי שגרם למעצרך אשר הוביל לכל הנזקים שנגרמו לך זאת רעייתך דאז אשר הגישה תלונות שווא ולכן באפשרותך לתבוע אותה אזרחית וככול שעולה הצורך להגיש קובלנה פלילית בעילת לשוה"ר . על פניו נראה כי המשטרה נהגה כפי שמצופה ממנה לנהוג שכן אין נביאים במשטרה ולכן אף אחד לא יכל לנחש כי עסקינן בתלונת כזב . ככול שהתנהלות המשטרה היתה תקינה ועל פי הנהלים הרי שאין לך לתבוע אותם. ככול שהמשטרה חרגה מסמכותה ו/או נהגה ברשלנות פושעת כלפיך הרי שאתה יכול לתבוע גם את מדינת ישראל . בהצלחה .