שלמה

האם ניתן לחייב לחזור לשלום בית?

שלום, התגרשתי מאשתי לאחר שהתחתנו בקפריסין בנישואים אזרחיים. כעת התברר כי אנחנו צריכים להתגרש גם בבית הדין הרבני. אני לא כל כך רציתי להתגרש ואשתי לחצה. מישהו אמר לי שבבית הדין יכולים לחייב אותה לחזור לשלום בית. האם זה אפשרי אפילו שכבר התגרשנו באזרחי?

עו"ד הילה בורנשטיין

שלמה שלום, למרות שנישאתם בנישואין אזרחיים, כאשר מדובר בשני בני זוג יהודים אין די בגירושין אזרחיים ובמקרים רבים יש צורך לפנות לבית הדין הרבני לשם קבלת גט לחומרא. במידה ותפנה לבית הדין הרבני יש באפשרותך לנסות ולהגיש בקשה לשלום בית והחלטת בית הדין בעניין זה תלויה במספר גורמים. מעבר להבט המשפטי חשוב שתבחן האם לדעתך יש סיכוי אמיתי שאשתך תשקול חזרה לשלום בית.