אתי

עמלה למתווך

שלום לפני חצי שנה ראיתי דירה למכירה שמתווך הראה לי ובסופו של דבר אני ובעלי החלטנו לא לקנות אותה. עכשיו אנחנו שוקלים שוב לרכוש אותה והפעם רוצים לפנות ישירות לבעל הדירה. אם המתווך יגלה שפנינו ישירות לבעל הדירה הוא יכול לתבוע אותנו על העמלה?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אין חוק ברור בעניין זה הקובע את מסגרת הזמן המדויקת. אולם המבחן הוא לגבי כל נכס ונכס ספיציפי: האם עבר מספיק זמן שמנתק את הקשר בין הצדדים? לי נראה, לאור העובדות המעטות הפרושות בפניי, כי לא עבר מספיק זמן, וייתכן והמתווך יוכל לעמוד ולדרוש את שכר טרחתו (ככל שחתמתם לו על הזמנת שירותי תיווך בכתב כמובן). בהצלחה,