צחי

תשלום למתווך פעמיים בעת רכישת דירה ובעת שכירות .

שלום רב . לפני כשנה נכנסתי לגור בשכירות בדירת מגורים - אשר נמצאת בבניין של 14 דירות אשר כולן מראש היו מיועדות מראש להשכרה ולשם כך הוא נבנה ע"י החברה הקבלנית . אל הדירה הגעתי דרך מתווך מקרקעין, אשר לא החתים אותי על אף טופס הזמנת שירותי תיווך כנדרשש, והעדיף לקבל את שכר טרחתו על זה שהוא הביא אותי לדירה - במזומן . סגרתי עם המתווך מראש על עמלת תיווך של חצי חודש שכירות פלוס מעמ - כאשר התשלום לבקשתו יהיה במזומן .- ולאחר מכן אף נחתם הסכם שכירות מחייב ביני לבין בעלי החברה שמחזיקה ובנתה את הבניין ואת הדירות - ודאגתי לשלם במעמד החתימה למתווך את שכר טרחתו כמו שסיכמנו במזומן . . - יש לציין שבאותו יום השכירה וחתמה החברה עם עוד 3 דירות נוספות בבניין למטרת שכירות בלבד . - ומראש החברה הודיעה לי כי אין ברצונה נכון לעת עתה למכור את הדירות בבניין. כחצי שנה לאחר מכן - ככל הנראה משיקולי והטבות מס - החליטה החברה למכור חלק מהדירות בבעלותה - ובהן הדירה בה אני מתגורר כשוכר . (יש לציין ששלמתי קרוב ל-40,000 ש"ח דמי שכירות עבור החצי שנה האחרונה בה אני מתגורר בדירה . ) לאחר שבדקתי את האופציה והדירות באיזורי - - החלטתי לרכוש את הדירה הקיימת בה אני מתגורר כשוכר - ולהפוך לבעלים רשמי. . היום לאחר כחצי שנה דורש המתווך לקבל דמי תיווך גם עבור הרכישה של הדירה - והוא שלח לי מכתב שאם לא אשלם לו תוך 30 יום דמי תיווך - אני אתבע . סיועכם ועצתכם בהקדם . בברכה צחי

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב מאחר ולא חתמת למתווך על טופס הזמנת שירותי תיווך וכן מאחר והדירות היו מיועדות להשכרה, אינך מחוייב לתשלום דמי התיווך כמו במצב הרגיל. יחד עם זאת וע"מ להימנע מדיון משפטי שבו אין לך וודאות וכן מאחר והמתווך הפגיש אותך עם בעל הדירה - הייתי ממליץ לך לנסות להתפשר עם המתווך על סכום כלשהו ולדאוג לקבל אישור שאין לו עוד כל דרישות כספיות ממך. בהצלחה,