אור

קניית בית בבלעדיות ללא המתווך

שלום, האם יש באפשרותי ליצור קשר עם מוכרים של בית מסויים, ללא שימוש בשירותיו של המתווך, אלא פשוט לגשת לבית, להקיש בדלת ולבקש פרטים על הבית. האם אפשרי לעשות דבר כזה או שאני בתור קונה מחוייבת לפנות למתווך?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב להבנתי המוכר חתום על בלעדיות. אם לא הגעתם לדירה דרך המתווך, ניתן לפנות ישירות לבעל הדירה ע"מ לברר איתו על מה הוא חתום מול המתווך. אם כן יש צורך לראות את ההסכם של המוכר עם המתווך - יש כאלו שמחייבים גם את הקונה לשלם את העמלה ויש הסכמים שלא מחייבים זאת. רצוי לברר זאת מראש מול בעל הבית. אם אין בלעדיות של המוכר אז כמובן שאין צורך להגיע דווקא דרך המתווך. בהצלחה,