רונן

תשלום/אי תשלום למתווך

פורסמה על ידי מתווך באתר יד 2 מודעה למכירת נכס. במודעה פורסם שם הרחוב. ניגשתי באופן עצמאי לבעל הדירה (רחוב קטן כך ששאלתי אחד מתושבי הרחוב מי בעל הנכס שמוכר). בהנחה ואין לבעל הנכס הסכם מול מתווך או שקיים הסכם עד לתאריך מסויין. במידה וארכוש את הנכס, האם עלי לשלם דמי תיווך?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב הכל תלוי בהסכם שיש לבעל הבית מול המתווך, וצריך לבחון אותו גם. בכל מקרה אם הגעת לדירה דרך מתווך - למה לא לשלם לו את דמי התיווך? הרי הגעת דרכו לדירה. בהצלחה,