קובי

ביצוע עסקה על ידי מתווך ללא רשיון או תעודה

מתווך מסויים החתים אותי על הסכם תיווך וברצוני לקנות את הדירה שהמתווך הזה הראה לי. בדקתי באתר אינטרנט וגיליתי שלמתווך זה אין רשיון תיווך ולמעשה הוא לא ממש מתווך (בחברה שלו יש מתווכים אחרים עם רשיון). האם במצב זה אני נדרש לשלם דמי תיווך?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אם המתווך שלך אינו בעל רישיון בתוקף - הוא אינו זכאי לדמי תיווך ע"פ החוק. תבדוק אם היה בשיתוף פעולה עם מתווך פעיל וחילקו את העבודה ביניהם בצורה כלשהי, מאחר ותפקיד מנהלתי כן מותר לו לעשות. בהצלחה,