אור

בלעדיות בלעדיות.....

כשבעל נכס חותם לי בלעדיות ללא עמלת תיווך. ויכתב על הטופס ללא עמלת תיווך. האם מותר לי להוסיף לטופס בלעדיות סעיף שכתוב כך: במידה והדירה תימכר ע"י מתווך שלא דרך המתווכת כך וכך......או שהדירה תימכר ע"י בעל הנכס אזי ישלם בעל הדירה למתווכת כך וכך....עמלת תיווך בסך 2 אחוז פלוס מעמ. 1.זה מגן אם יקרה מצב כזה ואני אוכל לתבוע דמי תיווך במידה ש...? 2. כמו שרשום למעלה..האם זה חוקי לרשום סעיף כזה.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב חוזה בין צדדים הינו ככל שהסכימו הצדדים ביניהם וכל עוד זה חוקי. אפשר לרשום סעיף כזה אם את בונה על ה-2% שתקבלי מהקונה בכל מקרה. בהצלחה,