אור

שיתוף פעולה.........

שלום. 1.כשאני עושה שיתוף פעולה לגבי נכס שבבלעדיות שלי עם מתווך שעובד דרך משרד האם זה מספק שרק אותו מתווך יחתום על טופס שיתוף פעולה או שאני חייבת שגם בעל המשרד יחתום? 2.מה אתה מציע לי לרשום בטופס על מנת להבטיח שאותו מתווך או משרד ישלמו לי חצי אחוז מהעמלה של הקונה ולא יווצר מצב שיספרו לי אחכ סיפורים שהם לא קיבלו כסף או כדומה. משפט כלשהו שיגן עליי. אני רשמתי שהוא מתחייב להעביר בזמן חתימת חוזה חצי אחוז . האם להוסיף עוד משהו שיגן עליי?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב בניגוד למצב מול הלקוח שמחייב חוזה חתום, מול מתווך אין חובה לעשות זאת בכתב. כמובן שעדיין כן רצוי לעשות זאת בכתב מאחר והדבר מקל על ההוכחה במקרה של מחלוקת. לגבי נוסח ספציפי הרי שזה תלוי בנסיבות. אפשר לעשות זאת בתשלום מול עו"ד שמתעסק בתחום. בהצלחה רבה,