לאה

השכרת דוכן בקניון בצפון הארץ

האם חוק התיווך חל גם על דוכן בקניון? הקמתי דוכן למכירת תכשיטים באחד הקניונים. מי שהפגישה ביני לבין מנהל הקניון היה אדם אשר הבטיח לי שיוכל להשיג תנאים טובים מהקניון כמו 4 חודשי גרייס והשתתפות של 25000 שח בהקמת הדוכן בתמורה לחודש שכירות. בפועל הבטחות אלה לא קויימו עלי להדגיש שלא חתמתי על שום מסמך עם אותו אדם המציג עצמו בעל חברה לזכיינות, אולם יש התכתבויות של מיילים ווטסאפ ביננו בסופו של דבר העיסקה מול הקניון נסגרה בלעדיו כעת הוא דורש ממני תשלום על התיווך האם עלי לשלם למרות שהוא הציג מצג שווא? ולמרות שהוא לא מתווך רשום וכן לא היה הגורם היעיל?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב מתווך לא רשום לא זכאי לדמי תיווך על פעולץו. חייב להחזיק רישיון. מאחר וגם לא עמד בהבטחותיו ולא היה הגורם היעיל- אין חובה וצורך לשלם את דמי התיווך המבוקשים על ידו. בהצלחה,