אור

חתימה בטופס.........

שלום אם החתמתי מתווך על טופס שיתוף פעולה שבמידה ותיסגר עיסקה יתן לי חצי אחוז פלוס מעמ מהעמלה שלו. למטה בטופס איפה שרשום חתימת מתווכים הוא לא חתם אלא חתם רק איפה שהוספתי בכתב יד שהוא יתן לי את הכסף אחרי שיקבל מקונים שלו עד 3 חודשים. כיוון שהוא אמר אם אני לא יקבל את הכסף מאיפה אני יביא לך? ורצה שאני ימחק את הסעיף של קבלת הכסף ממנו בסגירת עיסקה אז לא הסכמתי ורשמתי עד 3 חודשים והוא חתם אבל למטה בטופס הוא לא חתם. ובין היתר כתוב בטופס בכתב מודפס שיתן לי חצי אחוז האם החתימה שלו תופסת לכל מה שכתוב בטופס או רק למה שהוספתי בכתב יד וליד זה הוא חתם?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב החתימה בתחתית הטופס תופסת על כל הטופס. חתימה ליד התיקון פותחת פתח לויכוחים ופרשנויות בין הצדדים. על כן דאגי לעשות את הדברים בפעם הראשונה כמו שצריך וכפי שאת יודעת. בהצלחה,