יבגני

גירושים ובעלות על דירה משותפת

זוג החליט להתגרש, אחד מהם רוצה למכור את חלקו למישהו זר (אזרח ישראל).(עוד שאלה: העם קיים דבר כזה למכור חלק מדירה משותפת?) העם מותר לו לעשות את זה? אשמח לכיוון לפי החוק ואיזה?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב עקרונית אין מניעה למכור חלק מדירה לצד ג'. צריך לראות שהמכירה איננה באה כנקמה בבן/בת הזוג השני כדי להתנגח בו (מכיוון שלדוג' הבת זוג ו/או הילדים זכאים למדור בתנאים מסויימים - דבר הדורש ייעוץ ספציפי במידה וזה המקרה). אם יש הסכמה של 2 הצדדים אז בכלל אין כל מניעה ו/או בעיה כלשהי. בהצלחה,