איילת

שאלה בנוגע לעמלה למתווך

חתמנו עם מתווך לפני כשלושה שבועות כולל בלעדיות והבהרנו שהיו פונים שהתעיינו עוד לפני ויש סיכוי שיחזרו. אך לא היתה החרגה רשמית בחוזה. הסברנו שאנחנו מנסים זמן רב למכור ללא הצלחה. בכל 3 השבועות המתווך לא הביא לנו קונים. הגיע זוג לא דרך המתווך שכבר הביעו התעניינות טרם ההסכם עם המתווך.ועכשיו ממש רציניים בקניה האם המתווך יכול לתבוע את הקונים בעמלה למרות שלא חתמו איתו. בחוזה שאנחנו חתמנו רשום כללית שהוא זכאי לדרוש מהקונים 2 % שאלה שניה מה הכוונה בסעיף שהמתווך הוא גורם יעיל בעסקה? האם פרסום מודעות נחשב גורם יעיל?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב לעניין הקונים שהגיעו דרככם, רצוי היה להחריג אותם בחוזה כמובן, אך יש לזכור שכדי שיהיה בלעדיות למתווך אתם צריכים לחתום על 2 טפסים שונים. כלומר אם חתמתם רק על הזמנת שירותי תיווך - זה לא אומר בלעדיות - ואז אתם יכולים להביא קונה דרככם. לעניין גורם יעיל - המשמעות הוא שאם לא היה המתווך מפרסם בדרך זאת או אחרת הקונים של הדירה לא היו מגיעים אליכם ולא היה נסגר הסכם בין הצדדים. בהצלחה רבה,

איילת

ערב טוב ראשית תודה על המענה המהיר חתמנו על שני המסמכים כולל הבלעדיות דבר שני - הקונים ממש לא הגיעו דרכו, פנו אלינו הרבה לפני ההסכם בלעדיות ויש לי תכתובת המעידה על כך. אני לא מתחמקת מלשלם לו פיצוי כלשהו. השאלה מה הכי עדיף לי לעשות והאם הוא תיאורטית יכול לתבוע את מי שיקנה ממני את הדיר

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום תמיד עדיף לסגור בהסכמה את הדברים. לגבי תשלום מהקונה - תלוי מה סגרתם ביניכם. אני מניח שירצה גם כן קבל ממנו, כמובן אם החתים אותו מראש. בהצלחה,