רון

תשלום דמי תיווך משוכר

ראיתי פוסט בפייסבוק שמשהי פרסמה שהיא מפנה את דירתה והיא מחפשת מחליף. לאחר שיחה איתה הבנתי שמדובר בתיווך. מאחר ואני מאוד לחוץ למצוא דירה הסכמתי לשלם את דמי התיווך. אך לאחר מכן התברר לי כי אותה שוכר שמפנה את הדירה היא בעצמה מתווכת ודורשת ממני לשלם לה דמי תיווך על כך. (מבהיר: דורשת דמי תיווך ממני כשוכר מחליף על דירה שהיא מפנה) היא עוד לא החתימה אותי על שום מסמך. רציתי לדעת האם ענין זה חוקי?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב כל עוד הסכמת העניין חוקי. ע"מ לעמוד בדרישות החוק - המתווכת צריכה להחתים אותך על מסמך בכתב. אם אין חתימה בכתב אין מחויבות לשלם דמי תיווך. בהצלחה רבה,