קרן

אחריות מתווך שהשארתי לו מפתח לדברים שנגנבו לי מהדירה.

היי השארתי למתווך מפתח לדירה לאחר לחץ מצידו, שכן ביקש להראות את הדירה בבוקר ולא יכולתי לקחת יום חופש. אני רק שוכרת בדירה. ובעלת הבית רוצה למכור אותה. לאחר שחזרתי בערב מהעבודה גיליתי שנגנבו לי דברים. כסף מזומן, מצלמה יקרים, תכשיטים ועוד. פניתי למתווך שכמובן התחמק. האם אפשר לתבוע אותו? האם יש חוק או סעיף שאפשר להשתמש בזה? או תקדים? מהיכן נגזרת אחריותו אם בכלל? אודה לקבל כל מידע רלוונטי בנושא.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב ראשית יש להגיש תלונה במשטרה על הדברים. לאחר מכן יש לשקול פנייה נוספת למתווך ואם לא תתקבל דרישתך אזי תביעה (עד סך של 33,500 ש"ח אפשר בתביעות קטנות ללא עו"ד). כמובן שהתביעה תתבסס על חובת המתווך להוג בתום לב ובדרך ישרה והכל ע"פ חוק המתווכים. בהצלחה,