אודי

האם מחויב בדמי תיווך?

במשך תקופה שיווקתי באופן פרטי את דירתי , באו לא מעט לקוחות אך מכירה לא התרחשה . לאחר מכן חתמתי בלעדיות לתיווך ומברוצת הזמן הזה הגיע אחד מהלקוחות שהראיתי לו באופן פרטי. העסקה הבשילה והחוזה נחתם. מישהו חייב פה בדמי תיווך? הקונה?? אני???

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב לכאורה 2 הצדדים חתמו על תיווך ולכן 2 הצדדים מחויבים בתיווך. הקונה היה אמור להודיע למתווך כי ראה את הדירה שלא דרך תיווך לפני שחתם על תיווך לדירתך, ואתה היית אמור לסייג את דמי התווך בהסכם למקרה שאתה תביא את הקונה. אם זה לא נעשה אין ברירה אלא לנסות להסתדר עם המתווך על עמלה מופחתת/בלי עמלה בהסכמה בכתב. בהצלחה רבה,