שמיר

בירור האם התבצעה עסקת מכר

בתור מתווך דירות רציתי לשאול האם אני יכול לברר האם התבצעה עסקת מכר גם אם העסקה אינה נרשמה בנסח טאבו באמצעות הערת אזהרה 106 או בכלל לא רשומה בנסח טאבו? האם יש גוף שאפשר להתקשר אליו ולשאול האם נחתם חוזה בין X לY באמצעות עורך דין X ועורך דין Y? הסיבה שאני שואל היא שיש לי תחושת בטן חזקה שאחד מהלקוחות שלי עקף אותי וקנה את הדירה ללא רישום בנסח טאבו כדי שאני לא ידע זאת.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב ישנה אפשרות לראות את העסקאות שנעשו ברשות המיסים לפי כתובת הנכס (אולם לא יפורט לך מי חתם על החוזה או מי היה העו"ד אבל כן יראה תאריך העסקה, שווי העסקה, שנת בנייה, שטח, מס' חדרים וכד')ואתה תוכל להצליב את המידע עם נסח הטאבו לראות אם הייתה עסקה נוספת שלא נרשמה. בכל מקרה לא מומלץ שלא לרשום את הזכויות מקום שאפשר לעשות כן- רישום בטאבו מהווה ראיה לאמיתות הפרטים ונכונות המרשם והקונה שלא רושם את שמו ואפילו לא הערת אזהרה מסכן את כל כספו (לשוגמא בעסקת מכר כפולה). בהצלחה רבה,