ניקול

האם כדאי לבקש פסק דין לפני הדיון בבית המשפט

אני מתווכת נדלן ותבעתי לקוח שלא שילם לי את דמי התיווך וקנה את הדירה שהראתי לו על 20 אלף שקל. הלקוח שלי לא הגיש כתב הגנה כחוק לאחר שקיבל את כתב התביעה במשך 30 ימים. בית המשפט אמר לי שאני יכולה לחכות לדיון בעוד שלושה חודשים או לבקש פסק דין מוקדם ללא צורך להגיע לדיון. אני מתלבטת מה כדאי לעשות, האם לבקש פסק דין מוקדם או להגיע לדיון ולהציג את עמדתי בארבע עיניים מול השופט?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

היי כן כדאי לבקש פסק דין מוקדם (פס"ד בהיעדר הגנה). לשופט לא יהיה זמן או רצון ככל הנראה לשמוע את השתלשלות המקרה, וכל שיבקש ממך זה להצהיר שכל העובדות שרשמת בכתב התביעה הינם אמת. עדיף לבקש פסק דין בהיעדר הגנה - כך מקטין אפשרות שהנתבע יתייצב לדיון ויבקש ארכה להגשת כתב הגנה ותמצאי את עצמך מנהלת הליך שלם. להדגיש, כי ישנו סיכוי שנתבע יבקש לבטל את פסק הדין אבל אז יצטרך להראות נסיבות מיוחדות. בהצלחה רבה,