שלווה

דיון בבית משפט-שימוש בהקלטות

יש לי בעוד שבוע דיון בבית משפט נגד לקוחה שתבעתי אותה שלא שילמה לי דמי תיווך. האם אני יכולה להשתמש בדיון עצמו בהקלטה של שיחה שיש לי שהיא אומרת לי שהיא יודעת שהיא חתמה לי על טופס הזמנת שירותי תיווך למרות שבכתב הגנה היא טוענת שלא חתמה. האם השופט בדיון שהוא בסהכ 25 דקות יהיה לו זמן להקשיב להקלטות? האם שופטים עושים זאת בדיונים?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב השאלה אינה קשורה לפורום הספציפי, אולם בעיקרון השופטים אינם נוהגים להקשיב להקלטות, אלא במקרים חריגים. מה שכן נהוג לעשות הינו לתמלל את ההקלטות ע"י חברה שעושה זאת, כאשר יש לתמלל את ההקלטה מההתחלה ועד סוף השיחה (כאשר את צד לשיחה כאמור - אחרת זאת האזנה לא חוקית) לראות שדברים לא הוצאו מהקשרם. בהצלחה במשפט,