אסתר

קניית דירה דרך המוכר ולא דרך המתווך בבלעדיות

שלום, התעניינתי ברכישת דירה שפורסמה למכירה ללא תיווך. דברתי כמה פעמים עם המוכר לגבי הדירה, ואף רציתי להגיע לראות אותה אך לא הצלחנו לתאם זמן מתאים עם השוכרים. עבר כחודש שבינתיים ראיתי עוד דירות, ועכשיו אני שוב רוצה לראות את הדירה ההיא. אך נאמר לי שהדירה הועברה למתווך בבלעדיות. האם אני יכולה לקנות את הדירה ללא תיווך, דרך הבעלים? האם יהיה עלי לשלם דמי תיווך? האם המוכר יצטרך לשלם דמי תיווך? תודה מראש

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב כן את יכולה לקנות את הדירה דרך הבעלים. רק הבעלים חתום על בלעדיות ורק הבעלים ישלם דמי תיווך לפי ההסכם בלעדיות שחתם עם המתווך. את לא מחוייבת לשלם דמי תיווך כל עוד לא חתמת על התחייבות לתשלום כזה. בהצלחה רבה,