שירי

תשלום מעמ עי הנתבע האם הוא מחויב להוסיף?

זכיתי במשפט בסך של 30 אלף שקל. רציתי לשאול האם הנתבע מחויב להוסיף על הסכום מע"מ כחוק למרות שבהסכם תיווך שהוא חתם לי לא היה התייחסות למעמ. כלומר, האם התוספת מעמ היא חלק מההוצאות שהנתבע מחויב לשלם לי?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב צריך היה לבקש התייחסות לעניין זה במתן פסק הדין במפורש. אני מניח שאם השופט/ת לא התייחס לעניין זה אזי הסכום כולל מע"מ, מכיוון שבאחריות המתווך היה לציין שהסכום אינו כולל מע"מ. ניתן לפנות בבקשת הבהרה לבית המשפט גם לאחר מתן פסק הדין. בהצלחה,

שירי

השופטת אבל נתנה רק חוות דעת ואמרה שתידון בהוצאות בסוף ההליך. אז אולי ברגע שנדבר על ההוצאות אז אני יגיד לה שצריך להוסיף מעמ? מה ההבדל בין חוות דעת לפסק דין?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב חוו"ד מבוקשת ממוחה בתחומו שיביע את דעתו. לאחר קבלת חוות הדעת השופט מעיין בה, ומחליט בהתאם לכלל הממצאים בתיק. בסוף ההליך השופט/ת נותנים פסק דין ובו הוא מחליט מי זוכה במשפט, אם בכלל. בהצלחה רבה,