שמעון

הגשת ערעור לבית משפט מחוזי

הפסדתי במשפט בסכום של 10 אלף שקל ואני צריך לשלם דמי תיווך לתובע. השופטת אפשרה לי להגיש ערעור לבית המשפט המחוזי. רציתי לשאול האם כל ערעור שמגישים לבית המשפט המחוזי מתקבל? מה הערעור צריך לכלול? והאם יכול להיות מצב שאני יפסיד בערעור בשנית ואז יהיו לי יותר הוצאות?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב ממש לא כל ערעור מתקבל - אחרת כולם היו מערערים. אכן הבעיה הגדולה בערעור הוא בהוצאות שישנו סיכוי גבוה שיפסקו - וההוצאות יכולות להגיע לעשרות אלפי שקלים, בהתאם לנסיבות וכו'. לכן כדאי לערער רק אם יש סיכוי טוב וישנה שאלה מעניינת שהשופטים צריכים לדון בה, שאם לא כן הסיכויים לקבלת הערעור סטטיסטית בלבד, אינם גבוהים. בהצלחה רבה,