רונן כהן

האם אני זכאי לתשלום דמי תיווך

לקוח יצר איתי קשר בתאריך 1.2 בהודעות סמס. לא עניתי לו ולא חזרתי אליו. בתאריך 18.2 הוא יצר קשר עם בעל הדירה אך לא קבע איתו לראות אותה. בתאריך 18.5 קבעתי איתו לראות את הדירה והוא רשם את פרטיו על הטופס תיווך אך סירב לחתום בתחתית העמוד על הטופס בטענה שהוא יצר קשר עם בעל הדירה בעבר. סיכמנו בעל פה שאקבל ממנו 12 אלף שקל במקום 21 אלף אף על פי שאת הקשר הראשוני הוא יצר איתי בהודעות סמס אם כי לא עניתי לו ואת הקשר השני לאחר מספר ימים יצר עם בעל הדירה אך חד משמעית הוא אינו ראה איתו את הדירה. הוא ראה רק איתי את הדירה בפעם הראשונה בחודש מאי. האם אני זכאי לדמי התיווך המלאים במידה ואגיש נגדו תביעה בסך 21 אלף כי אני מרגיש שרימה אותי בטענה שאת הקשר הראשוני יצר עם בעל הדירה ובגלל זה סירב לחתום בתחתית העמוד. לאחר בדיקה גיליתי שבעצם יצר איתי את הקשר הראשוני למרות שלא עניתי לו אבל גם אין לי הוכחה שבעל הדירה ענה לו. מה דעתך? האם אזכה ב21 אלף או 10 אלף שסיכמנו או שום דבר.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב הזכאות לדמי תיווך קמה רק עם החתמת הלקוח על מסמך מתאים בכתב + חתימת חוזה מכר. לכן נקווה שיכבד את מה שסוכם ביניכם בע"פ - אם כי יכול להתנער גם מהעניין הזה כאמור. רק חתימה בכתב + רישיון תיווך בתוקף בזמן העסקה + הגורם היעיל לביצוע העסקה מזכה אותך בדמי תיווך אם תלכו לבית המשפט. בהצלחה רבה,

רונן כהן

אם חסרה חתימה בתחתית העמוד כי הוא סירב לרשום. האם זה יכול לתפוס בבית משפט.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אם אין חתימה זו בעיה. האם הטופס מולא בכתב ידו של הלקוח? אחרת אין את דרישות החוק לעניין זה. בהצלחה,

רונן כהן

כן הלקוח מילא שם פרטי ומשפחה. תעודת זהות. כתובת מגורים. טלפון. הכל בכתב ידו. מה דעתך?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

אוקי גם אם נוותר על החתימה (שהיא גם מהותית) עדיין חסר לך הוכחה להיותך הגורם היעיל בעסקה. מומלץ להגיע לפשרה ביניכם. בהצלחה,