עדי זק

בלעדיות על נכס לאחר שסיימו בלעדיות עם משרד אחר

קבלנו בלעדיות על דירה לפני שבועיים, בדיוק שהסתיימה בלעדיות של משרד אחר, בעלי הדירה לא נתנו לנו שמות לקוחות להחרגה שבקרו בנכס עם המתווך הקודם, למרות שהוא שלח להם הודעה להחריג לקוח אחד, פתאם צצו הלקוחות האלה שהגיעו דרך מתווך אחר שעשה בזמנו שת"פ עם המתווך בבלעדיות והיום רצו לראות שוב ואף הגישו הצעת מחיר, כעת המתווך הקודם דורש עמלה מצד המוכר, אני נהלתי את המו"מ וגם אמרתי לו שנאמר והיו מודיכים על החרגה הוא גם לא נקב מועד לסיום ההחרגה האם זה נכון, האם יש חוק לגבי זה והאם לא מגיעה לי עמלה ומגיעה העמלה למתווך הקודם

שגיא בכור, עו"ד

היי עקרונית אתה רשאי לדרוש את העמלה מבעל הדירה שחתם לך על בלעדיות. כדי שהוא לא ייצא נפסד אפשר להסכים להתחלק בעמלה ביניכם. בהצלחה רבה,