שמעון קול

התעסקות עם דירה בעלת חריגות

אני מתוך ובעל דירה אחד הציע לי למצוא קונים לדירתו. הדירה שלו בעלת מרפסת גדולה מעץ לא חוקית ומתחת למרפסת הוא סגר מרפסת אחרת. כלומר מעל המרפסת שהוא סגר הוא בנה מרפסת מעץ. כל הקירות בדירה מגבס וחלק מהקירות מעץ הוסתרו עם פאנלים לבנים. הדירה בגודל 70 מטר בטאבו ובעל הדירה משווק אותה כ120 מטר. האם בתור מתווך כדאי להחתים לקוחות ולהראות להם דירה כזו? יכולים לתבוע אותי לדעתך גם אם אחתים לקוחה על טופס תיווך שהאחריות הבדיקה עליה? היית ממליץ לעבוד על דירה כזו? מה ההשלגות יכולות להיות במידה ומכרתי את הדירה והקונים מחליטים לתבוע אותי שלא מסרתי להם מידע מסוים.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אכן מתווך במקרקעין הידוע לו שיש בעיה בדירה חייב ליידע את הלקוחות שלו על כך. להסתיר את המידע זו עבירה- שיכול ותוליד תביעות גם כנגד מי מהמעורבים. לכן מומלץ למסור את המידע מראש ואף בכתב (בטופס הזמנת שירותי תיווך) לפני שכל הצדדים משקיעים זמן ולמנוע טענות. בהצלחה רבה,

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב בנוסף לאמור לעיל, אי מסירת מידע לפי ס' 8 לחוק המתווכים מהווה גם עבירת משמעת לפי ס' 14 א' לחוק המתווכים. בהצלחה,