ינון זמיר

אתיקה ותשלום דמי תיווך

שמי ינון ואני מתווך נדלן. יש לי לקוחה שביקשה ממני למצוא לה דירה לקניה. יש דירה אחת שהיא יצרה קשר עם בעל הדירה אך אינה ראתה אותה. רציתי לקחת אותה לראות את אותה דירה ולהחתים אותה אבל לא לומר לה שמדובר באותה דירה שכבר יצרה קשר עם בעל הדירה בעבר. האם מותר לי להתנהג ככה, כלומר לקחת אותה לדירה ללא מסירת פרטים עליה, להחתים אותה, ובמידה והיא קונה אותה לדרוש ממנה את תשלום דמי התיווך?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב לכאורה אם החתמת את הלקוח והוא ראה את הדירה לראשונה דרכך אתה זכאי לדמי תיווך. אולם אנשים לא תמיד נוהגים בהגיון, ויכול להיות שלא יקנו את הדירה בגלל דמי התיווך שיחשבו שלא מגיעים לך. לכן מומלץ להראות דירות אחרות שיש לך בהם ערך מוסף / בלעדיות / ולקונה אין מידע לגביהם, כך לא יהיו וויכוחים בבוא הזמן לגבות את תשלומך. בהצלחה,

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

בנוסף לאמור לעיל, אם יישלח הקונה הודעה בכתב, כי הוא מכיר את הדירה ו/או את בעל הדירה ו/או ראה אותה בעבר, יכול הדבר לשמש לטובתו בהליך משפטי, אם וכאשר תגיעו לשלב כזה, דבר שעלול לשמוט את הבסיס לתביעה שלך. בהצלחה,

ינון זמיר

צילום שיחות יוצאות גם תופס?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

היי הכל יכול לתפוס- אבל זה חלק קטן מכל הראיות. בהצלחה,

ינון זמיר

מה הכוונה: "ישלח הקונה הודעה בכתב"...

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

פשוטו כמשמעו. הכוונה שהקונה יכול לשלוח הודעה על כך. בכתב כדי שיהיה ראיה.