אורנה נחמיאס

תקופת בלעדיות בתיווך

שלום רב שכרתי שירותיה של מתווכת . ממש טובה ומביאה לקוחות אולם דובא על 3 חודשים וכשהתעמקתי בחוזה ראיתי שאני מחוייבת לחצי שנה . האם יש דרך לסיים ללא תשלום ? אנשים לא מעוניינים בדירה בגלל תשלום לתיווך . בנוסף גם התהלוכה בבית מגיעים לקוחות שמלכתחילה המחיר לא מקובל עליהם ובכל זאת היא מביאה אותם

עו"ד שגיא בכור

שלום רב על הסכם בלעדיות יש לחתום במסמך נפרד - 2 מסמכים סך הכל. אם חתמת כדין - צריך לבקש מהמתווכת לעדכן את התקופה בהתאם למה שהסכמם - 3 חודשים. בכל מקרה צריך לראות אם המתווכת עשתה פעולות שיווק נוספות - שאם לא כן זוהי עילה נוספת להפסקת ההתקשרות ביניכם: נדרש מינימום של 2 פעולות במהלך השליש הראשון של ההתקשרות ביניכם. בהצלחה רבה,