טאוטאט

איסור גילוי ידיעה............................

שלום. מה הכוונה בסעיף11 של חוק המתווכים? האם אפשר לקבל דוגמאות לכך? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

סעיף 11 לחוק המתווכים עניינו איסור גילוי ידיעה, ללא הסכמת הלקוח, שאין חובה לגלותה על-פי דין. סעיף 8 לחוק המתווכים מטיל חובה לגלות ללקוח מידע מהותי הנוגע לנכס. סעיף 10 מטיל על מתווך שיש לו עניין אישי במקרקעין או בעסקה חובה לגלות ללקוח את עניינו האישי ולקבל הסכמתו של הלקוח לכך בכתב. במקרה של מידע שאינו עונה להגדרות הנ"ל כמו מידע אישי למשל על חולי או גירושין חל סעיף 11 ואסור לגלותו ללא הסכמת הלקוח.