יצחק

תשלום דמי תיווך למרות סגירת העיסקה לא דרך המתווך

מתווך הראה לי דירה לפני מספר חודשים , היינו בראשיתו של מו"מ ( אני לא יודע אם העביר לו את ההצעה שלנו או לא )ואז החליט בעל הנכס לא למכור את הדירה. לפני מספר שבועות בעל הדירה פרסם שוב את הדירה אולם הפעם ללא תיווך. במידה ונסגור ישירות מול בעל הנכס האם אנחנו צריכים שלם את דמי התיווך למרות שהמתווך לא היה מעורב במו"מ ? בתודה מראש

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב על פניו התשובה חיובית - המתווך הוא זה שיצר את הקשר בין הצדדים ולכן זכאי לשכרו בגין פעולתו. בנסיבות המקרה, יש לדבר עם המתווך ולראות נכונות שלו לעשות הנחה בשכרו לאור העובדה שהמו"מ נערך בלעדיו. בהצלחה רבה,