דניאל

המוכר העלה את מחיר הדירה ב 10% נוספים

שלום פניתי למתווך בכדי שימצא לי דירה, המתווך מצא את הדירה ואנו סיכמנו על המחיר מול המוכר ומהתווך. התלבטתי כשבועיים המתווך אמר שהמוכר רוצה עוד כ-10% מעלות הדירה. האם יש למוכר זכות לעלות את מחיר הדירה אם הדירה היא בבלעדיות והמחיר סוכם מראש! כלומר המחיר שהמתווך סגר איתו בטופס בלעדיות הוא הקובע?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום למוכר הזכות לשנות את המחיר כמובן כל עוד פעולותיו נעשות בתום לב. בכל מקרה כל מכירה בתקופת הבלעדיות מזכה את המתווך בעמלה המוסכמת גם אם הקונה לא הגיע דרך המתווך. בהצלחה,

דניאל

תודה על תגובתך, אבל הדירה באזור לא מבוקש בכלל והמוכר תאווה לכסף ולדעתי אין פעולותיו נעשו בתום לב. המתווך בא לקראתי ודיבר עם המוכר ואמר לו שאין באפשרות המוכר לשנות את מחיר הדירה. מסיבות הבאות: א. מכיוון שהוא חתום בטופס בלעדיות על מחיר ספציפי. (וככה כל מוכר יכול לעלות מחיר מתי שירצה) ב. מכיוון שהאזור הוא לא באזור ביקוש כלל ובמחיר שהוא מבקש לא יהיו לו קונים פוטנציאלים. האם זה משנה את התמונה? שאלה נוספת שהייתי רוצה לשאול: אלו פעולות חייב המתווך לנקוט לזכותי? האם המתווך חייב לעשות בדק בית כלומר לבדוק חריגות בית וכד'? האם הוא חייב לעזור לי עם המשכנתא? מה עוד הוא חייב לעשות מלבד התיווך?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אחדד את תשובתי. כלפי הקונה - אין המוכר חב כל חבות שהיא ולא מחוייב לו כל עוד לא נחתם ביניהם כל מסמך בכתב כלשהו (אפילו זכרון דברים תופס). כלפי המתווך - ישנה מחוייבות למחיר והמתווך יכול לעמוד על זכותו לקבל את דמי התיווך בתנאים המצוינים על ידך. בכל מקרה אין המתווך חב לעשות כל פעולות נוספות מלבד התיווך - יצירת קשר בין הצדדים והיותו הגורם היעיל בעסקה. בהצלחה,