חגי הלוי

האם צריכה להיות סיבה מוצדקת לעזיבת ליטא כדי לקבל דרכון

הורי היו ילידי ליטא ועלו לארץ מטעמי ציונות ב 1937. לאחרונה פניתי לעורך דין בליטא כדי להוציא דרכון. הוא לי שסיבות ציוניות לא יתקבלו טוב והבקשה לא תאושר לכן חשוב למצוא סיבות אחרות (לא חשש מפוגרומים כמובן). האם זה נכון ?

אווה קוקליס עו"ד ונוטריון

כפי שנאמר במאמר שלי, הזכאות לדורות המשך עוברת באם אותם יוצאי ליטא נאלצו לעזוב אותה. בשנת 1937 היה כבר קיים איום של היטלר על אירופה וכוונותיו כלפי היהודים. בזה צריך להשתמש ולא בסיבות של ציונות. טוב היה גם לצרף דפי עד מיד ושם או כל מידע אחר ממנו על מנת להצביע כי בני משפחה אשר נותרו ניספו בליטא בשואה.

אווה קוקליס עו"ד ונוטריון

לידיעת כל גולשי הפורום. בתחילת החוד יולי יצא תיקון לחוק האזרחות הליטאית לפיו אין צורך לנמק את סיבת עזיבת ליטא וגם מי שלא אולץ לעזוב אותה, צאצאיו יהיו זכאיים לדרכון ליטאי בכפוף להוכחת היותם אזרחים ליטאיים בין 1919 - 1940.