אלכס

אזרחות לטאית לסבתא רבה

סבתא רבה שלי נולדה בליטא בשנת 1899 אבל בזמן מילחמת העולם הראשונה הליטאים סילקו אותה כי חשבו שהיא ומישפחתה מרגלים כי ידעו אידיש היא נעבדה וכניראה שכבר לא חיה בליטא. האם בכל מיקרא ניתן לקבל אזרחות? ובגלל שהליטאים הבריחו אותה ואת מישפחתה ולא באשמתה היא ברכה האם אפשר לקבל אזרחות? ודבר שני איך אפשר להוכיח שהיא באמת גרה בליטא אחרי מלחמת העולם הראשונה אם כל המיסמכים נעבדו? ההורים שלה חזרו ונהרגו בגטו.

עו"ד אוה קוקליס

ליטא הפכה מדינה סוברנית בשנת 1919 כךשלא נראה שסבתא רבה היתה אי פעם אזרחית ליטא