אריאל

קבלת דרכון ליטאי (עליה ב 1973)

נולדתי בליטא ב 1973 ועליתי לארץ ב 1973 בגיל 9 חודשים , האם אני זכאי לדרכון ליטאי ?

עו"ד אווה קוקליס

אתה נולדת כבר בליטא הסוביטית. השאלה היא האם הסבים שלך או מי מהם היו אזרחי ליטא בין שתי מלחמות העולם. הם הבסיס

אריאל

תודה על התשובה, סבי וסבתי היו אזרחי ליטא בין שתי המלחמות אך אין ברשותי תעודות לידה , האם יש דרך כלשהי להשיג זאת במאגרים אן מהרשות הליטאית ?

עו\,ד אוה קוקליס

שלום רב. אנו נעזרים באנשי הארכיון בליטא במטרה למצוא מסמכים המוכיחים האזרחות הליטאית של אותו סב/סבתא שזה לאו דווקא תעודת לידה אלא מסמכים נוספים כגון ת.ז. ליטאית וגם מסמכים אשר מעיים על כך שלא נשללה האזרחות הליטאית עקב קבלת אזרחות פלסטינאית למשל. כל מקרה לגופו