ניר שוהם

אזרחות ליטאית לצאצאי יהדות ליטא

שלום סבא שלי (נפטר לפני 30 שנה) יליד ליטא 1910. אין לנו תעודת לידה אולם שמו מופיע בפנקס הילודים של הקהילה היהודית בוילנה. בתעוד אחר, מופיע רישום נישואיו לאשתו הראשונה שנספתה עם ילדיו בשואה. הסבא גוייס לצבא הפולני ב 1939 ונפל בשבי הרוסי בשבוע הראשון לפרוץ המלחמה, שם שהה עד לסוף המלחמה. האם ניתן להוציא אזרחות ליטאית על סמך נתונים אלה? בנוסף, יש תעוד של הולדת אחיו ושל נישואי הוריו (סבא וסבתא רבא) ברישומי הקהילה היהודית. אשמח לתשובה. תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד רון כהנא

שלום ניר, אשוב אלייך לנייד שצורף לפניה לשם בירור מעמיק של עניינך. תודה