אילונה פורת

גיוס לצבא ליטאי אזרח ישראלי

בני נולד בארץ ,עתודאי ואמור להתגייס בגיל 21 לתקופה של 6 שנים אחרי סיום הלימודים בעוד 3שנים .כשישתחרר יהיה בן 27. רוצה להוציא לי ולו אזרחות ליטאית(אמא שלי נולדה בליטא בקלמה ב1935 ועזבה ב 1972 וגם אני נולדתי בליטא בוילנא של ברה"מ ב 1964) .לאחרונה גילינו שיש חוק גיוס חובה לאזרחי ליטא. האם אכן הוא חייב בשירות צבאי? יכולים לגייס אותו בזמן שהוא לומד או מגוייס לצהל ? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד רון כהנא

שלום אילנוה, היות ובנך אינו תושב ליטא לא ניתן לגייסו בכפיה לשירות בצבא שם. תודה