אזרחות ליטאית לדור שלישי ללא אזרחות של דור שני - פורום דרכון ליטאי

שאלה חדשה
  • יובל

    נשלח ע"ייובל 10:34, 3 בנובמבר 2015

    האם כדי שתהיה אזרחות ליטאית לדור השלישי הדור השני (כלומר האבא) צריך לקבל קודם את האזרחות? כלומר נכדים יוכלו לקבל אזרחות גם אם לאביהם אין אזרחות?

    השב
  • מנהל הפורום:אווה קוקליס עו"ד ונוטריון

    עו"ד אוה קוקליס,מנהל הפורום

    12:54, 6 בנובמבר 2015

    באם הנכדים הינם בגירים, ההורה שלהם יכול וצריך רק להוות חולית קשר ברצף בין אותו יוצא ליטא שמכוחו מבקשים את האזרחות. אין זה הכרחי שיקבל אזרחות

    תגובה
מנהל הפורום:אווה קוקליס עו"ד ונוטריון

מנהל הפורום: אווה קוקליס עו"ד ונוטריון

סיימה לימודי משפטים באוניברסיטת תל אביב בשנת 1980. את התמחותה עשתה במשרד קובר-גרובס, שם המשיכה לעבוד
למידע נוסף

077-9971362 חיוג
הודעה

ליטא, בדומה ליתר מדינות מזרח אירופה הינה חברה מלאה באיחוד האירופי ואף מעמדה שודרג בכך כי אזרחיה פטורים מקבלת אשרת כניסת תיירים לארצות הברית. הקריטריונים העיקריים לקבלת אזרחות מכח יוצאי ליטא הם: זהות בנתונים, הוכחת האזרחות של יוצאי ליטא במסמכים ליטאיים והוכחת עזיבת ליטא החופשית עקב אילוץ, כגון עליית היטלר לשלטון, פוגרומים וכן עקב כיבושה על ידי ברית המועצות בשנת 1940.

עד לא מזמן מבקש האזרחות נדרש לוותר על אזרחות אחרת. בשנתיים האחרונות תנאי זה בוטל.