ערן

האם אני זכאי לקבל דרכון ליטאי?

שלום רב, סבתי נולדה בעיירה מולטיי שליד ליטא בשנת 1930, וגורשה ביחד עם משפחתה לסיביר ב15 ביוני שנת 1941. בשנת 1973 היא חזרה לליטא וגרה שם במשך 6 שנים עד לעלייתה לארץ בשנת 1979. האם אני זכאי לדרכון ליטאי, ובעצם לקבל דרכון אירופאי? תודה רבה.

אווה קוקליס עו"ד ונוטריון

כעיקרון התשובה חיובית. בכפוף למציאת מסמכים ליטאיים המעידים על היות מי מהוריה אזרח ליטא בין שתי המלחמות וכמובן תעודת לידה שלה. וכן בכפוף לזהוי נתונים בין מה שרשום במסמכים ליטאיים לבין מה שרשום במירשם התושבים בישראל.

ערן

התכוונתי "העיירה מולטיי שליד וילנה", תודה.