נעמה

אי יכולת לממש זכאות מאושרת לאזרחות וקבלת פספורט ליטאי בפועל.

שלום רב, אנחנו שלושה אחים וילדינו הגשנו בקשה לאזרחות ליטאית בשנת 2015. כולנו כבר קיבלנו הודעה שמאשרת את זכאותינו לאזרחות, אחותי ומשפחתה קבלו לפני כ-5 חודשים, אחי ומשפחתו לפני כ-3 חודשים ואני אתמול. אולם אף אחד לא מצליח לקבוע פגישה בשגרירות ליטא בארץ ולהתיצב שם עם התמונות להוצאת הדרכון. אי אפשר לקבוע תור\ מועד למטרה זאת באתר השגרירות. או בטלפון אחותי התייצבה שם אחרי חודשי נסיונות ונאמר לה שלא תטופל ללא פגישה מתואמת המיועדת לנושא הנפקת פספורט ליטאי חדש. כמו כן נאמר לה, שהאתר חסום לתיאומים ושניתן בכל זאת לתאם את המפגש, רק שעתיים בחודש בלבד. אולם, הם אינם מודיעים מתי בדיוק חלים השעתיים הנ"ל ... אחי ניסה את מזלו וקבע מיפגש איתם לנושא אחר, שבו היו תורים והם אמרו לוו את אותה תשובה.... מאתמול גם אני ומשפחתי זכאים לפספורט זה, אך אין דרך לקבלו... 1. האם בעייה זאת מוכרת לך? 2. האם יש פתרון לסוגייה הנ"ל? 3. האם העורך דין ,ששלמנו לו את מיטב כספינו להגשת התיקים שלנו, אמור ללוות אותנו ולדאוג לנו עד קבלת הפספורטים הנ"ל? 4. תודה רבה מראש להתייחסותך. נעמה, נציגת המשפחה.

עו"ד אוה קוקליס

אין מנוס אלא להמשיך לנסות. אפשר גם ליצור קשר עם קונסוליה במדינה אחרת שזה יותר קל, למשל קפריסין ( רק שאז צריך להגיע לשם פעמיים בהפרש של כחודש)