עדי

מה כולל התהליך משלב איתור המסמכים ועד לקבלת הדרכון בפועל

אווה שלום רב, 4 סביי וסבותיי ז"ל הם ילידי ליטא בין השנים הרלוונטיות. לצערי אין בידיי מסמכים רלוונטים ואני מעוניינת להתחיל בתהליך למציאתם. אני מבינה כי איתור המסמכים הוא רק שלב ראשוני בתהליך. שאלתי- מה כולל התהליך לאחר שלב איתור המסמכים? מניסיונך- כמה זמן/ משאבים כלכליים/בירוקרטיה נוספת כרוכים בכך?

עו"ד אוה קוקליס

כל מקרה לגופו. ראשית כל יש חשיבות לזהות הנתונים בין המסמכים המליטאיים שיימצאו לרישום במשרד הפנים בארץ. התהליך לוקח בין שנה וחצי לשנתיים וחצי, תלוי באיזה מסלול בוחרים. העלות תלויה במספר מבקשים סימולטנית ומספר המסמכים הישראליים עליהם יש לקבל אפוסטילים ותרגום נוטריוני