שאול הולצמן

זכאות לאזרחות ליטאית

שלום, רציתי לבדוק האם אני ובני משפחתי זכאים לאזרחות ליטאית דרך סבתא שלי. היא נולדה בעיירה שווינציאן ב1926 שהייתה שייכת לפולין באותה תקופה, אך כיום נמצאת בשטח ליטא. היא ומשפחתה חיו בגטו קובנה בזמן המלחמה והיא הועברה למחנה ההשמדה שטוטהוף בפולין בשנת 1944. כמה שנים לאחר ששרדה את המלחמה, היא עלתה לארץ והקימה משפחה. יש ברשותנו מסמכים פולניים רשמיים אשר מפרטים את מקום וזמן הולדתה ואת היותה אזרחית פולנית. לפי מה שקראתי, גם אנשים שחיו על אדמת ליטא הנוכחית בזמן שלא הייתה שייכת לליטא, יכולים להיות זכאים לאזרחות. תודה מראש.

עו"ד אוה קוקליס

בהנחה שקיימת זהות בנתונים בין מה שרשום במסמכים פולניים לבין הרשום במירשם התושבים בארץ ובכפוף לכך כי המסמכים הפולניים מוכיחים את אזרחותה הפולנית, אכן ניתן לטפל באזרחותה הליטאית וכך גם לצאצאיה

עו"ד אוה קוקליס

רצוי לראות הדוקומנטציה אשר בידך ולהסיק מסקנות כתוצאה מהשוואת הנתונים

שאול הולצמן

לדעתי כל המסמכים תומכים בטענתי. יש אפשרות לטפל באזרחות של צאצאיה מבלי לשנות את אזרחותה? איך מתחילים את התהליך? תודה