רז

עזיבת ליטא בשנת 1933

שלום, סבי עזב את ליטא בשנת 1933 ועלה ארצה. האם עזיבה בשנה זו יוצרת בעיה לזכאות לדרכון? כ"כ הוא שירת בצבא הליטאי מס שנים קודם לכן, האם זה עוזר? תודה.

עו"ד אוה קוקליס

בכפוף לכך שיימצאו מסמכים ליטאיים המוכיחים היותו אזרח ליטאי ( אנו יכולים לסייע בכך) ובכפוף לזהות הנתונים בין מה שרשום בהם לבין מה שרשום במשרד הפנים בארץ, אכן ניתן לביצוע

רז

תודה על תשובתך המהירה. אני הבנתי שמי שעזב מרצונו לפני 1940, בעצם ויתר על אזרחותו הליטאית ולכן גם אנחנו לא זכאים.... את בעצם אומרת שלא כך הדבר?

עו"ד אוה קוקליס

לא מדויק. באם ברישומים בליטא שאותם אנו מחפשים בארכיון בליטא לפני הגשת בקשה לאזרחות, יימצא מידע לפיו הסב הצהיר על ויתור על אזרחות אחרת בפני נציב פלסטינה אז באמת לא ניתן לקבל אותה. אבל זה קרה במיעוט מקרים